MOBIEL ABONNEMENT
VERGELIJKEN

In dit stappenplan wordt uitgelegd hoe je een mobiel abonnement kunt vergelijken om het goedkoopste gsm abonnement met toestel te krijgen. Veel sites laten je het mobiele abonnement vergelijken zonder jou te vertellen waar je rekening mee moet houden. Overstap Partner vond dat dit anders moest en heeft daarom dit unieke stappenplan gemaakt dat jou per stap van het prijsvergelijkingsproces zal helpen.

Gegevens opzoeken

Om optimaal gebruik te maken van de prijsvergelijker voor mobiele abonnementen moet je de volgende gegevens bij de hand hebben:

    •    De einddatum van je huidige mobiele telefoon abonnement
    •    Het klantnummer bij je huidige provider
    •    Het huidige maandbedrag
    •    Het type pakket. Ga je voor belminuten, internet of beide?

Deze gegevens zijn terug te vinden op je facturen, bevestigingsmails of jouw online account bij de provider. Neem contact op met je provider wanneer je deze gegevens niet kunt vinden.

Let op! Het vroegtijdig beëindigen van je contract kan erg prijzig zijn. De provider laat jou het resterende bedrag van het mobiele telefoon abonnement in één keer betalen. Afhankelijk van de looptijd en de maandprijs is het soms dus verstandiger om nog even te wachten met het afsluiten van een nieuw abonnement met toestel. Is jouw contract reeds afgelopen (doorlopend contract), dan kun je kosteloos overstappen.

Abonnementen vergelijken

Deze tool is ideaal om een goedkoop mobiel abonnement met toestel te vinden. Vul simpelweg de volgende gegevens in om een gepersonaliseerd aanbod te krijgen:

    •    Het type toestel: selecteer de telefoon die je wilt hebben.
    •    De provider: selecteer alle providers om zoveel mogelijk variatie te krijgen.
    •    Toestel & abonnementsprijs: selecteer de maximale prijs voor het toestel & abonnement.
    •    Bundel: selecteer het aantal belminuten en de grootte van de internetbundel.

Let op! Wanneer je het toestelbedrag in termijnen betaald (op afbetaling), dan wordt het een mobiel abonnement met bkr-registratie. Het toestelbedrag wordt dan geregistreerd als kredietbedrag. Dit is in lijn met nieuwe wetgeving. Providers mogen tegenwoordig niet meer adverteren met goedkope mobiele abonnementen met gratis toestel. Voorkom een betalingsachterstand omdat dit kan leiden tot een negatieve BKR-registratie. Hou de totaalprijs (abonnementskosten + losse toestelkosten) dus goed in de gaten.

Overstappen provider

Op de pagina van de aanbieder moet je nogmaals je gegevens invullen. Zorg ervoor dat deze allemaal kloppen. Let hierbij vooral op het invoeren van het juiste IBAN-rekeningnummer. Dit is namelijk het rekeningnummer waar de abonnementskosten van zullen worden afgeschreven. Na het versturen van jouw aanvraag ga je het contract aan en gaat de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen in.

Mocht je binnen 14 dagen van gedachten veranderen, dan kun je het contract zonder opgaaf van reden kosteloos opzeggen. Neem hiervoor (telefonisch) contact op met de aanbieder. Vraag ook om een schriftelijke bevestiging om eventuele misstanden te voorkomen.

Abonnement opzeggen

Het opzegproces is vrij simpel. Klik op onderstaande link en doorloop de stappen die hieronder
staan vermeld om jouw mobiele telefoon abonnement op te zeggen.
    •    Zoek de naam van jouw aanbieder.
    •    Selecteer het betreffende contract.
    •    Vul de gegevens van stap 1 in en onderteken de brief.
    •    Laat de brief versturen (kosten €2,99,-) of doe dit zelf door deze te downloaden en te printen.

 

  • Zorg ervoor dat de opzegtermijn van 30 dagen overeenkomt met de ingangsdatum van je nieuwe mobiele telefoon abonnement.
  • Vergeet de handtekening niet wanneer je de uitgeprinte brief zelf opstuurt.
  • Let op dat de klantnaam en het klantnummer correct staan vermeld.
  • Het is in sommige gevallen ook mogelijk om jouw contract telefonisch op te zeggen. Neem voor deze mogelijkheid contact op met jouw huidige aanbieder.

Controleer de overstap

Het vergelijken en overstappen van provider is door dit stappenplan hopelijk goed verlopen. Desalniettemin raadt Overstap Partner aan om alsnog te controleren of het contract is opgezegd en of het nieuwe abonnementsbedrag klopt. Via je rekening kun je snel zien of je oude aanbieder nog geld afschrijft en of het nieuwe abonnementsbedrag overeenkomt met het bedrag dat vermeld stond tijdens het prijsvergelijkingsproces.

Deze extra controle kun je het beste 2 maanden nadat je bent overgestapt uitvoeren. Deze periode hangt namelijk samen met de maximale uitloop van het overstappen. De controle na 2 maanden voorkomt verwarring bij bijvoorbeeld een verlate afschrijving van de oude aanbieder.

Mocht je alsnog tegen problemen aanlopen, het totaalbedrag klopt bijvoorbeeld niet of het oude contract is niet goed opgezegd, dan raadt Overstap Partner je aan direct (telefonisch) contact op te nemen met de nieuwe aanbieder. In de meeste gevallen is deze in staat om de problemen te verhelpen.

Dit stappenplan is alleen van toepassing op een abonnement met een toestel.
Sim only abonnementen (abonnementen zonder toestel) zijn niet te vergelijken in de tool van Overstap Partner.

EINDE STAPPENPLAN

Je hebt het stappenplan succesvol doorlopen en zult hopelijk een mooi bedrag besparen op de energierekening. Keer terug naar de overzichtspagina en begin snel met het besparen op tal van andere kosten!

Doordat je bent overgestapt via de energievergelijker van Overstap Partner steun je automatisch Stichting Geldzorgen, een goed doel dat zich inzet voor mensen die het financieel niet zo breed hebben. Overstap Partner doneert namelijk een percentage van wat zij verdient aan jouw overstap, automatisch aan dit goede doel. Overstap Partner wil zo een duurzame bijdrage leveren aan onze maatschappij.

EINDE STAPPENPLAN

Je hebt het stappenplan succesvol doorlopen en zult hopelijk een mooi bedrag besparen op je mobiele telefoon abonnement.
Keer terug naar de overzichtspagina en begin snel met het besparen op tal van andere kosten!

Doordat je bent overgestapt via de vergelijker van Overstap Partner steun je automatisch Stichting Geldzorgen, een goed doel dat zich inzet voor mensen die het financieel niet zo breed hebben. Overstap Partner doneert namelijk een percentage van wat zij verdient aan jouw overstap, automatisch aan dit goede doel. Overstap Partner wil zo een duurzame bijdrage leveren aan onze maatschappij.